post

Verslag en foto’s 3D Waalsdorpervlakte 2018

Verslag door Xander Holl.

3D op de Waalsdorpervlakte

Een relatief nieuwe 3D in het seizoen is de ronde op de Waalsdorpervlakte, georganiseerd door Sint Sebastiaan Den Haag. Vorig jaar enkel op uitnodiging als een eerste test, dit jaar een open inschrijving maar nog wel met een beperkt aantal schutters. De organisatie wil vooral zorgen voor een goede wedstrijd en ze hebben daarin de keuze gemaakt om eerst klein te beginnen, voordat ze de grote hordes aan 3d schutters willen verwelkomen.

Voor mij zijn ze er volledig in geslaagd! Wat een prachtig gebied, gelegen in de duinen ten noorden van Scheveningen. Het is een oefenterrein van het leger, dus verwacht wel enkel kogels en granaten onderweg tegen te komen. Buiten het onvermijdelijke strandzand is zijn er veel verschillende struiken en andere plantjes. Er zijn voldoende heuvels en hoogte verschillen, om een uitdagend parcours ervan te maken. Naar ik begrepen heb is er voldoende ruimte en heeft de organisatie nu slechts 50% van de beschikbare ruimte benut. Voldoende mogelijkheden dus voor een mooi afwisselend parcours voor dit en de volgende edities.

De wedstrijd heeft een iets andere opzet als de gemiddelde 3d. Iedereen schiet van dezelfde IMG-20181024-WA0010plok met een 3 pijls ronde. De score telling is afwijkend, wat wil zeggen dat ze kill, vital en hit afzonderlijk scoren. Hierdoor is de wedstrijd erg leuk om te doen, en kun je met een perfecte schatting en schot best een verschil maken. Misschien een idee voor andere wedstrijden dit ook eens te proberen. Voor mijzelf met de compound vond ik deze telling erg uitdagend, maar ook van verschillende hout schutters hoorde ik positieve geluiden.

Dan de ronde, 30 doelen in totaal verdeeld over 3 lussen van 10. Centraal een catering, en we kunnen op pad. Lopen was prima te doen, al voel je je kuitjes wel na een dagje strandzand. Mooie variatie aan afstanden en plaatsing van de doelen. Zelfs onze technische groep liep het gehele parcours in 5,5u, zonder het gevoel te hebben dat we continu dicht op elkaar liepen. Oftewel een heerlijke 3d wandeling, om te genieten van onze sport en de natuur.

Voor mij persoonlijk was het een mooie dag, omdat ik mijn dochter voor de eerste keer een 3d kon laten schieten. Met 6jr veruit de jongste van het veld, maar wat heeft ze genoten. Leuk dat de organisatie voor elke aspirant een mooie chocolade medaille had, goed voor de aanmoediging van de nieuwe generatie schutters.

Voor mij zeker een aanrader voor de kalender van volgend jaar. Mooi parcours, uitdagende doelen, heerlijke sate bij de catering (aanrader!) en goede organisatie maken de rit naar Scheveningen meer dan de moeite waard.

Xander Holl.

 

Een fotoimpressie van de 3D Waalsdorpervlakte is gemaakt door Chantal Noest. Haar foto’s zijn te bekijken via onderstaande link:

http://www.pixelsfirst.nl/pixelsfirst/3d-waalsdorpervlakte/

IMG-20181024-WA0034

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.