Over de vereniging

Handboogvereniging “Nocht en Wille” is op 21 april 2010 opgericht door Klaas Jan Stellema, Leo Hansma en Theo Loonstra. In de naam van de vereniging zijn de twee Friese woorden “nocht” en “wille” gebruikt.  In het Nederlands kunnen deze woorden gebruikt worden voor “plezier”. Iets wat binnen onze vereniging erg belangrijk is. Je moet (veilig) plezier kunnen hebben op de vereniging!

De vereniging heeft als doel het hobbymatig beoefenen en het bevorderen van de handboogsport. Dit wordt gedaan door onder anderen:

  • deelname aan wedstrijden;
  • verzorgen van oefenavonden voor de leden en aspirant-leden op onze schietbaan;
  • het organiseren van evenementen op het gebied van de handboogsport;
  • de nodige accommodatie aan te brengen en in stand te houden op onze schietlocatie.

Openingstijden schietbaan

Onze schietbaan is tijdens schietdagen geopend in de periode van 1 april tot 1 oktober. Aan het begin en einde van ons schietseizoen, is het ’s avonds nog snel donker. Daarom passen wij onze openingstijden hier op aan.

Onze openingstijden zijn:

  • Zondag ’s middags vanaf 13:30 uur tot 16:30 uur (begin/eind van het seizoen);
  • Woensdagavond vanaf circa 19:00 uur tot 22:00 uur (tijdens de zomerdagen).

Via onze website en Facebookpagina maken we bekend wanneer een verandering in onze openingstijden plaats zal vinden. Neem dus vooraf contact met ons op, wanneer u ons wilt bezoeken.

De schietbaan

Op onze schietbaan beschikken we over vaste schietbanen met vaste opstellingen op 18, 25, 30 en 50 meter. Met onze losse doelpakken kunnen we zelfs afstanden uitzetten tot 180 meter!