Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/8/0/hbv-nochtenwille.nl/httpd.www/wp-content/themes/sporty/content-single.php on line 13 post

Tweede cloutverschieting HBV De Veerkracht trekt veel deelnemers

Warning: Attempt to read property "post_title" on null in /customers/3/8/0/hbv-nochtenwille.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-rss-feed-to-post/includes/wprss-ftp-display.php on line 111

Persbericht:

Op zondag 11 maart organiseerde handboogvereniging De Veerkracht te Coevorden alweer hun tweede openbare cloutverschieting. Net zoals vorig jaar kwamen er weer deelnemers van verschillende clubs uit de regio op af om mee te doen aan deze bijzondere wedstrijd lange-afstandsschieten. Met dertig deelnemers van alle leeftijden (de oudste was 70) en van allerlei verschillende verenigingen, waaronder Agilaz uit Tiendeveen, Triskelion uit Meppel, Robin Hood uit Steenwijk, St. Martinus uit Gaanderen en natuurlijk De Veerkracht zelf, was de cloutverschieting te Coevorden dan ook een groot succes.

Nadat clubvoorzitter Eric Beekelaar de wedstrijd aftrapte met het schieten van een Cloutverschieting 2 - Tijdens de verschietingbrandende pijl, barstte de strijd los. Uiteindelijk ging op de 50 meter Patrick Breed er met 193 punten met de eerste prijs vandoor. Op de 90 meter was dat Rens Schulte met 186 punten en op de 125 meter Arend Breimer met 175 punten. Op de 125 meter won Melvin Bloemsma de eerste prijs met 142 punten.

Cloutschieten is een van de minder bekende disciplines van het handboogschieten en is een overblijfsel uit de middeleeuwen, bedoeld om te oefenen op lange afstanden. In tegenstelling tot normale schietwedstrijden op doelpakken wordt bij een cloutverschieting de wedstrijd naar een weiland verplaatst, waarbij deelnemers vanaf verschillende afstanden, respectievelijk 50, 90, 125 en 165 meter (afhankelijk van leeftijd en soort boog), hun pijlen zo dicht mogelijk bij een paaltje met een vlag proberen te schieten. Dit lukt natuurlijk niet in de normale schiethouding, dus wordt er in de lucht geschoten, wat ondanks het ietwat druilerige weer een erg mooi plaatje opleverde.

Cloutverschieting 3 - Alle prijswinnaars op een rijtje
Foto’s: Manon Scholten en Jolanda Klaaskate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.