post

Verslag: Een trainingsdag met Sjef en Steve

Ingezonden en geschreven door Michael Witjes:

“Jullie schieten met hout, wat heb jullie dan in hemelsnaam te zoeken bij een training van Sjef van de Berg en Steve Wijler?’ Veel!

Nog steeds zit ik na te genieten van deze mooie ervaring en wat heb ik veel geleerd van deze jongens van 22 en 23. Op 15 september organiseerde HBSV Brederode (waarvoor nog dank!) een training met Sjef en Steve, die begon om 09.30 met het “perfecte”schot van Steve. In dat schot liet hij zijn wereldklasse zien, wat een lossing, wat een controle, potverdikkie dat wil toch iedereen? Ik in ieder geval wel.

Daarna was het aan ons de beurt en het viel op dat de recurveschutters allemaal naar de 30 mtr en 50 mtr doelpakken uitweken en er bleef voor ons niks anders op dan op de 70mtr te gaan schieten. “Raken jullie dat met jullie houten bogen en pijlen?” Jaap, had gelijk 4 pijlen van de 6 op het pak en Stefan en ik hadden 1 sessie nodig om ook de afstand goed in te schatten. Wel leuk om naderhand complimenten te krijgen over het feit dat verschillende schutters het erg knap vonden dat we deze afstand kunnen raken.

Nadat we waren uitgeweken, naar de voor mij comfortabele 25 meter,  kwam Sjef even kijken en vroeg zich af waarom ik niet mijn rugspanning optimaal gebruikte. Ik wist wel dat ik niet mijn volledige treklengte gebruikte maar was me niet volledig bewust van het feit dat een volledige treklengte erg goed is voor je hele schot. Omdat mijn pijlen gemaakt zijn op de 28 inch mocht ik van HBSV een leerling boog gebruiken en kreeg ik te horen dat ik toch maar moest proberen om 29 inch te gaan schieten. Gelukkig was mijn Osage boog getillerd op 29 inch dus alleen nog even pijlen erbij zoeken. Die waren snel gevonden want Steve had nog wel een set houten pijlen die ook wel op mijn boog past, qua gewicht in ieder geval. Wat waren die krengen zwaar en waarom waren ze niet getaperd? Zij schieten toch ook met x10? Waarom dat niet je houten pijlen taperen en waarom schieten zij eigenlijk met houten pijlen? Dat doen ze omdat ze blijkbaar ook wel eens een 3D schieten en omdat ze in Arnhem wonen hebben we ze natuurlijk gelijk uitgenodigd om eens bij ons in het bosje te komen schieten.

Mijn Osage recurve boog had al een verbandje en toen ik hem een paar keer op 29inch uittrok begaf hij het. Potverdikkie, nu kan ik niet meer verder met de training en de dag is nog jong.  Nog net niet in tranen even gebeld met Leon (leonwoodbows) of ik niet een boog van hem kon lenen. Natuurlijk kon ik dat en nu mag ik met een mooie vlierboog  gaan schieten. Maar dit terzijde, hoe nu verder met de training?  Geen probleem, Steve had nog wel een boog voor me die ik mocht lenen. Stond ik daar met een boog te schieten van de nummer 1 van de wereld. Wat waren die gasten toegankelijk! En wat geven ze veel tips waar zelfs schutters als wij wat aan hebben.  Gelijk dacht ik, waarom wordt dit niet vaker aangeboden of waarom wist ik het niet? Want ik zou een ieder willen aanraden om ook eens een training van hun deel te nemen of hun te boeken https://www.theorganizingconnection.nl/TOC/Atleten-Management.aspx.   En om de kosten hoef je het volgens mij niet te laten.  Omdat we veel zinvolle tips gekregen hebben tijdens de dag en als dank, hebben we beloofd aan Sjef en Steve, dat we voor hun houten pijlen gaan maken. Zij vonden dat een top idee en gaan met ons mee naar Jan Willem van https://www.3darcherystore.nl. Daar zal Jan Willem misschien nog spijt van krijgen (-;

Sjef en Steve dag 2Nogmaals dank HBSV Brederode voor deze dag en mooie foto’s van de dag kun je hier vinden. https://drive.google.com/drive/folders/1gMwwscWA1lcrmuADDQUUIWAv832NZXJu

 

Oh ja, wil je ons volgen? We zijn te vinden op instagram onder @1nocknock en Youtube onder 3nocknock) en Jaap is nog bezig met onze Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.