post

Het is heel spannend en leuk om te leren boogschieten op een paard

Bron: Laarder Courant de Bel

BLARICUM Ruiters die boogschieten vanaf een galopperend paard. Deze sport wordt steeds populairder en daarom had Stal Charming Stables samen met Kessen uit Amsterdam een clinic georganiseerd om zelf te ervaren hoe stoer deze sport is.

“Op de laatste zaterdag van de maand organiseren wij de clinic”, vertelt eigenaar Caroline Boersma-Peek van Charming Stables. “Stella Fauré is met haar paard een stalgenoot van ons en doet al een jaar aan boogschieten op haar paard bij Kessen – Moving Mounted Archery in Amsterdam. Maar omdat deze sport steeds populairder wordt, waren ze op zoek naar een tweede locatie en zo zijn we ook begonnen.”

Heel enthousiast

“De deelnemers die zaterdag meededen, konden niet boogschieten, maar wel paardrijden. We beginnen met een boogschietles. Je leert de boog en pijlen veilig vast te houden om goed te leren schieten want als je op je paard zit, is het belangrijk dat je de boog en pijl goed vast kunt houden. Het groepje was heel enthousiast en na het oefenen, konden ze met z’n allen tegelijk op de boog schieten. Toen hebben we de paarden erbij gehaald om ze laten wennen aan het geluid van het boogschieten. In het weiland ligt een track en dat is een recht stuk van 1 meter breed en 90 meter lang. De deelnemers zijn met de paarden eerst in stap en daarna in draf of galop langs de track gegaan om met een vloeiende beweging op de borden te schieten. Ze vonden het heel leuk, vooral als ze raak hadden geschoten. Deze sport wordt niet voor niets steeds populairder omdat het ook echt een uitdaging is. Het groepje dat zaterdag meedeed, was zo enthousiast dat ze bij de volgende clinic weer aanwezig zijn. Ze komen dan wel in een andere groep omdat ze meer ervaring hebben.”

WK Boogschieten te Paard

In Nederland zijn veertig actieve deelnemers die geregeld wedstrijden doen. “En weet je wat zo cool is, is dat het WK Boogschieten te Paard bij ons wordt gehouden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Kom langs en dan kun je kijken of deze sport iets voor jou is.”

Stal Charming Stables zit aan de Goyergracht Noord in Blaricum. Ook enthousiast geworden? Kijk voor informatie op de Facebookpagina Charming stables of bel met 06-512 68 362 om je op te geven voor de clinic op 31 oktober.

Stella Fauré deed met haar paard Yara mee met de clinic boogschieten op een paard. ( Foto: Rinske)

Stella Fauré deed met haar paard Yara mee met de clinic boogschieten op een paard. (Foto: Rinske)